Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 50 g
cukier 4 łyżki
jajko 1
mąka 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżka
sól
mleko 1/8 l

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Tłuszcz i cukier utrzeć na pulchną masę, dodawać stopniowo pozostałe składniki. Ciasto rozwałkować na grubość 1 1/2 cm, na oprószonej mąką stolnicy. Małą szklaneczką wykrawać kółka. Ze środka każdego, kieliszkiem o mniejszej średnicy wycinać mały otwór. Ciastka smażyć w rozgrzanym tłuszczu. Osączyć z tłuszczu i posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 17.03.2012 11:36
smaczne
calliope 28.02.2012 09:39
pyszności :)
Mati5 25.02.2012 22:05
pycha:)
Seba 18.02.2012 09:43
smaczne
Wafelek2601 14.02.2012 22:24
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak