Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki rybne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 80 dag
jajko 2
bułka czerstwa 1
sok z cytryny 1-2 łyżki
natka pietruszki 1
mąka 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki rybne

Bułkę namoczyć.Filety zemleć, wymieszać z jednym całym jajkiem, jednym żółtkiem i odciśniętą kajzerką. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Natkę umyć, osuszyć, drobno posiekać i dodać do masy. Formować niewielkie kuleczki, obtoczyć je najpierw w mące, potem w roztrzepanym białku, a na końcu w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju. Kulki wyłożyć na papier kuchenny, by obciekły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 02.11.2012 19:08
swietne
Anna152 02.11.2012 19:08
swietne
Anna138 24.02.2012 22:31
pyszne
Wafelek2601 19.02.2012 17:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak