Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
pietruszka zielona 4 gałązka
fasola Jaś 2 szklanka
olej 4 łyżka
cebula biała 1,5 sztuk
czosnek 2 ząbek
sól 0,5 szczypta
pieprz 0,5 szczypta
marchew 1 sztuk
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę namoczyć dzień wcześniej w letniej wodzie, następnie wstawić do gotowania w tej samej wodzie, w której się moczyła. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i na wolnym ogniu zrumienić ją do uzyskania złotego koloru, czosnek obrać, drobno go posiekać i dodać do cebuli, podsmażyć razem, stale mieszając. Ziemniaki wyszorować, obrać i pokroić w kostkę, następnie ugotować do miękkości w małym garnku. Do garnka w którym gotowała się fasola dodać cebulę i czosnek, dodać ziemniaki oraz marchew startą na drobnych oczkach. Następnie dodać kostkę rosołową i zagotować zupę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.10.2012 08:34
dawno nie robilam
Justyna Jussstiii 10.02.2012 14:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak