Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA RYBNA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 30 dag
ziemniak 4 szt
ogórek kiszony 1 szt
jabłko winne 1 szt
zielony groszek 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez do smaku
ocet do smaku
musztarda do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA RYBNA

Gotowana rybę obrać z ości i drobno pokroić. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie pokroić w kostkę. Jabłko i ogórek obrać ze skórki i pokroić w kostkę Wszystko wymieszać z gotowanym zielonym groszkiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem, octem lub sokiem z cytryny, ewentualnie musztardą. Wyłożyć na salaterkę i polać majonezem, podać także oddzielnie majonez w sosjerce. Do sałatki też można dodać drobno posiekane jajko na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak