Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,3 kg
śmietana 125 ml
cebula 2

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

Pieczarki kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy i wrzucamy na patelnie z nieduża ilością oleju aż się zeszkli. Wrzucamy pieczarki do cebuli. Dodajmy pieprz, sól. Następnie kiedy pieczarki są już gotowe dodajemy niedużą ilość wody. Kiedy się zagotuje wlewamy troszkę śmietany. mieszamy ciągle. Sos pieczarkowy gotowy! Smacznego! Podawaj z ziemniaczkami;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 30.08.2012 11:01
lubię taki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak