Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA Puszysta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5
cukier 1 szklanka
budynie śmietnkowe 3 sztuki
mąka pszenna 3 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżka
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA Puszysta

Białko ubić do ubitego dodać cukier , cukier waniliowy i dodawać po jednym żółtku, Ubijając stopniowo dodawaćpo jednym żółtku , Ubijajac dalej dodawać pozostałe składniki, na końcu ocet. Piec ok. 45 min. Po wystygnięciu można przełożyć kremem budyniowym .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 26.03.2012 12:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak