Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z makaronem zacierkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 opakowanie
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1/4 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuk
woda 3 litr
pieprz 0,5 łyżeczka
koper świeży 4 gałązka
pietruszka zielona 3 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z makaronem zacierkowym

W pierwszej kolejności należy umyć dokładnie porcję rosołową z kurczaka pod bieżącą wodą. Mięso włożyć do garnka z wodą- 3 litry, następnie do garnka dodać listek laurowy. Warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler umyć dokładnie, oczyścić i pokroić w słupki, dodać do mięsa. Następnie dodać oraz pieprz. Ugotować wywar. Umyć natkę pietruszki i koperek, posiekać, dodać do zupy. W drugim garnku ugotować makaron zacierkowy gruby ale dente w osolonej wodzie. Następnie odcedzić makaron, porcjować do talerzy i zalewać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 25.10.2012 08:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak