Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki babuni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
kapusta 1
cebula 1
sos pomidorowy
pieprz
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki babuni

Na początku należy ugotować kapustę aż będzie miękka , następnie poodrywać liście. kroimy cebule w kostkę. Do mięsa dodajemy pokrojoną cebule pieprz sól i paprykę , mieszamy. Mięso nakładamy na środek każdego liścia aby go wypełnić następnie liście kapusty z mięsem zawijamy i gotujemy około 20 minut. Wykładamy na talerz polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem i delektujemy się smakiem. Gołąbki można również podsmażyć na patelni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 09.08.2012 11:53
bardzo lubię gołąbki :)
karolina1869 17.04.2012 18:19
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak