Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Tortownicę o kształcie serca silikonową nie smarować, ponieważ silikonowych foremek się nie natłuszcza. Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka mikserem, cukier wsypać i ubijać tak długo, aż białka będą sztywne i błyszczące. Nadal ubijać, dodając po jednym żółtku. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łopatka lub łyżką. Przełożyć do formy, piec 35-45 minut. Biszkopt wystudzić, przekroić na pół. Czekoladę rozpuścić z odrobiną śmietanki- 2 łyżki. Pozostałą śmietanę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną, przestudzoną czekoladę, wymieszać. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Biszkopt posmarować dżemem morelowym, nałożyć śmietanę. Nakryć drugą połową biszkoptu, nałożyć polewę czekoladową. Boki obłożyć zmielonymi orzechami. Udekorować gotowymi elementami - różami dekoracyjnym i bitą śmietaną. Schłodzić.