Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z zupy na II danie.

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 60 dag
keczup pikantny 4 łyżki
miód 2 łyzki
sos chili 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
sos sojowy 1 łyżeczka
olej do smażenia 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z zupy na II danie.

Gatuję żeberka na wywar jako bazę na dowolną zupę a nastepnie wykorzystuję je do drugiego dania.
Żeberka po ugotowaniu wyjmuję z wywaru a z keczupu,miodu,przypraw - oprócz oleju robię marynatę.Żeberka dzielę na mniejsze porcje,wkładam do marynaty i odstawiam na 1 godzinę.Po ty, czasie rozgrzewam na patelni olej i przekładam mięso wraz z sosem - smażę na złoto.Tak przygotowane żeberka podaję z ryżem na sypko oraz ogórkiem konserwowym.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.04.2013 21:50
Przepyszne
barbara11561 28.01.2013 15:43
pyszne mięsko,dawno nie robiłam:)
kuklik 21.12.2012 19:21
muszę wypróbować
alaaa 30.07.2012 09:25
pycha ja lubię z zasmażaną kapustą
Justa32 11.03.2012 06:51
lubimy zeberka
IZABELA29 27.02.2012 08:50
u mnie to tylko wołają kawał kurczaka i są zadowoleni
IZABELA29 27.02.2012 08:49
chyba nigdy ich nie robiłam ...
misia53 09.02.2012 14:34
żeberka mają zawsze powodzenie a jeszcze jak benka przygotuje...? super!
kasiazur 09.02.2012 09:55
sprubuje
anemon 09.02.2012 08:52
Bardzo pomysłowo i ekonomicznie, warto mieć taki przepis do wykorzystania.
IZABELA29 09.02.2012 08:43
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak