Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod zieloną kołderką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 1 szt
piertuszka 1 pęczek
koperek 1 peczek
jajko 1 szt
mleko 2 łyżki
mąka do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
ser lazur 1 (turkusowy)
kotlety schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod zieloną kołderką

Kotlety rozbić, natrzeć solą i pieprzem.
Pora pokroić w cienkie plasterki, zieleninę posiekać. Pora podsmażyć na łyżce oleju aż zmięknie, dodać posiekaną zieleninę i wymieszać. Krótko podsmażyć, zdjąć z ognia i dodać pokruszony ser. Mieszaninę wystudzić i zmiksować blenderem.
Schab panierować w mące, jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej. Usmażyć.
Na każdy kotlet nałożyć obficie mieszaniny zieleniny i sera, wyrównać i wstawić do piekarnika w temperaturze ok. 180 st. aż ser zacznie się topić, najlepiej na opcji grill.

Podawać z ziemniakami z wody lub pieczonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 24.04.2013 22:29
no to jest pomysł
sunnymood 25.04.2012 10:16
wygląda super:)
Monika78 10.04.2012 10:10
smakowite:)
misia53 09.02.2012 18:41
świetny pomysł
freekate 09.02.2012 13:26
i metoda na wtrynienie czegoś zielonego absolutnemu mięsożercy :D
IZABELA29 09.02.2012 08:35
zawsze to inaczej niz sam samotny schboszczak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak