Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kiszona do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
żeberko 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
cebula 2 szt
marchew 1 szt
kminek koperek do smaku
sól, piperz do smaku
mąka 3 łyżki
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kiszona do obiadu

kapustę kroimy na mniejsze kawałki zagotowujemy i odlewamy aby nie była bardzo ostra wlewamy wodę dodajemy żeberko gotujemy do miękkości potem wrzucamy marchew pokrojoną na tarce i cebulę pokrojoną w kosteczkę dodajemy kminek koperek kostkę rosołową i kapustę gotujemy w osobnym garnuszku mieszamy mąkę i wodę i wlewamy do kapusty gotujemy i doprawiamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak