Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z dorsza

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 200 gram
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
płatki jęczmienne 3 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z dorsza

Kroki postępowania

1
Dorsza pokroić drobno, dodać płatki i jajo, wymieszać.
Krok 1 - Kotleciki z dorsza foto
2
Nastepnie dodać, mąkę przyprawę do ryb i 2 łyżki bułki tartej, wymieszać.
Krok 2 - Kotleciki z dorsza foto
3
Formować kotlety, obtoczyć w pozostałej bułce tartej i smazyć na rumiano.
Krok 3 - Kotleciki z dorsza foto
4
Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego!
Krok 4 - Kotleciki z dorsza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 24.05.2012 16:47
fajne
usmiech 03.03.2012 22:58
ciekawe
Ada-Gaba 28.02.2012 22:00
świetne
ronald88 16.02.2012 09:34
supcio
Anna146 09.02.2012 07:03
fajny pomysł na rybę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak