Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUPNIK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 0,5 szklanki
woda 3-4 litry
marchewka 3 szt
ziemniaki 3 szt
żeberka 1 szt
ziele angielskie 2 szt
cebula 0,5 szt
sól
pietruszka zielona 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: KRUPNIK

Żeberko gotujemy w wodzie do miękkości, w międzyczasie dodajemy pokrojoną w marchewkę i pokrojone w kostkę ziemniaki, dodajemy ziele angielskie i sól, pieprz, a także cebulę przekrojoną na pół. Gotujemy taki wywar, gdy marchew będzie nabierała miękkości dodajemy pół szklanki kaszy i gotujemy aż kasza "narośnie". na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 25.02.2012 19:55
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak