Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-bananowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 szt.
banan 1 szt.
woda 2 l
cukier 5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-bananowy

Jabłka obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Banan obrać ze skórki, odciąć końcówkę, a resztę pokroić w centymetrowe plasterki. Jabłka i banany wrzucić do wody i zagotować. Gdy już ugotujemy kompocik dodać cukier. W sam raz na letnie upały jak i kompot do obiadu.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 07.12.2013 16:54
z bananem jeszcze nie robiłam
marzencia2007 10.04.2013 17:18
kompocik, świetna sprawa
PaniMISIOWA 16.12.2012 18:42
ciekawy
Angelika10 30.03.2012 21:48
mniam
bercik1 19.03.2012 23:28
Kompot z bananami? Nie piłem.
Karolcia12 20.02.2012 20:00
można szklaneczkę tego soczku
SmacznaPyza 08.02.2012 22:16
czy banany się nie rozpadają podczas gotowania?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak