Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik świąteczny.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 250 g
cukier 150 g
masło 100 g
mąka pszenna 500 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
jaja 2 szt
proszek do pieczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik świąteczny.

Miód, cukier, masło i 3 łyżki wody podgrzać, wymieszać, ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i przyprawą do pierników. Do miodu dodać jajka, wymieszać i mieszając stopniowo dodawać mąkę. Ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec 50 minut. Piernik zawinąć w folię i odstawić na 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.05.2012 23:14
kocham pierniki :)
rjustysia 18.04.2012 11:51
bardzo ładne choineczki :)
treonina 08.02.2012 21:12
zawsze kupuję gotowy piernik :-) może tym razem spróbuję zrobić swój

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak