Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z szałwią i czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
czosnek 3 szt
jajko 1 szt
szałwia 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z szałwią i czosnkiem

Bułkę moczymy, odciskamy i rozdrabniamy. Dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, szałwię, doprawiamy. Formujemy okrągłe kotlety i smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 16.06.2012 22:01
z szałwią nie jadłam,,szkoda ale sie nadrobi:)
Ada-Gaba 24.05.2012 14:38
smaczne
aginaa 09.02.2012 17:41
fajne
MAR3STA 08.02.2012 23:18
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak