Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
cebula 1 duża
masło 50 g
białe wino 100 ml
pieczarki 30 dag
przecier pomidorowy 2 łyżki
pieprz
sól
bulion warzywny 500 ml
warzywa mrożone 25 (mieszanka chińska)

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Kroki postępowania

1
Cebule obrać, zeszklić na maśle, wsypać ryż i smażyć, aż stanie się przeźroczysty. Wlać wino i poczekać, aż odparuje
Krok 1 - Risotto foto
2
Wlać bulion i zagotować
Krok 2 - Risotto foto
3
Dodać przecier pomidorowy, wymieszać i gotować do miękkości ryżu. W razie potrzeby uzupełnic wodą
Krok 3 - Risotto foto
4
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i wraz z warzywami podsmażyć na maśle
Krok 4 - Risotto foto
5
Warzywa wymieszać z ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Risotto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 26.04.2013 14:36
mi smakuje :-)
Rybciia 05.03.2013 08:33
bardzo lubię :-)
kanu83 05.05.2012 08:28
mniaaaam
Mariusz10 23.02.2012 17:41
smaczne risotto
hastalavista 12.02.2012 10:14
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak