Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z wątróbki indyczej gotowany na parze

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 300 gram
jajko 2 wolny chów
marchew 1 duża
por (biała część) 1-2 sztuki
olej 2 łyżki
brandy kieliszek
pieprz
tymianek
majeranek
Gałka muszkatołowa cała Prymat (zetrzeć przed)
kolendra
curry
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z wątróbki indyczej gotowany na parze

1. Wątróbkę opłukać, pokroić na mniejsze części i zmielić w blenderze razem z jajkami i 2 łyżkami oleju (i brandy - opcjonalnie) na gładką masę.


2. Marchewkę zetrzeć na tarce, a por pokroić na na mniejsze ćwiartki. Wymieszać razem z przyprawami i masą z wątróbki.


3. Przełożyć wszystko do naczynia żaroodpornego i gotować na parze około 60 min.


Gotowe, smakuje na ciepło i zimno.. Smacznego.



PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.02.2014 07:57
chętnie spróbuję
Krystyna32 14.08.2013 20:13
zapowiada się apetycznie
Wafelek2601 17.07.2013 14:16
Zapowiada się super
Katarzyna59 23.03.2013 18:22
bardzo apetyczny
anemon 21.01.2013 11:27
Podoba mi się Twój sposób robienia pasztetu, ja na parze jeszcze nie robiłam.
gacopierz23 04.09.2012 20:32
własnej produkcji najlepszy
IZABELA29 19.08.2012 09:31
ja wątróbkę lubię a taki pasztecik to nietylko by mi smakował ,zapewne reszcie rodzinki także.
ben-ka 18.08.2012 21:59
nie jadłam takiego pasztetu a wygląda bardzo apetycznie.
Dorota59 15.08.2012 11:47
wygląda apetycznie
pacpaw 11.08.2012 09:34
przymierzam się do zrobienia takiego wątrobianego pasztetu
kate.500 04.08.2012 17:23
pycha
Dorian 25.07.2012 21:13
fajny pomysl
Iwusia 20.07.2012 21:42
smakowicie sie zapowiada
RenataZ-et 20.06.2012 22:37
zapowiada sie pysznie
Wacław 16.05.2012 15:56
pyszne !
Mariusz10 23.03.2012 19:21
smaczny
Joanna46 05.03.2012 13:07
Wygląda dobrze
agnieszkalider 19.02.2012 21:12
wygląda smakowicie
Agnieszka_B 09.02.2012 14:17
A ja tak dawno nie jadłam pasztetu 'domowej roboty'...
senninha 09.02.2012 09:35
ciekawy pomysł, a zdjęcie mistrzowskie - człowiek od razu robi się głodny!
caroline1983 08.02.2012 21:38
chetnie bym zjadła :)
teresa18 08.02.2012 19:00
rewelacyjny pod każdym względem
Anio?eczek 08.02.2012 17:30
Ale zdrowe i smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak