Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem szpinakowo - szparagowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinka 20 dag
szparagi marynowane Smak 10 dag
cebula 1
czosnek ząbki 2
olej 1oo ml
śmietana 30% 200 ml
ziemniaki 8 szt
woda 3 szklanki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem szpinakowo - szparagowa

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, cebulę i czosnek obieram ze skórki, myjemy. Ziemniaki kroimy w grubszą kostkę, czosnek i cebulke w drobną.
Krok 1 - Zupa krem szpinakowo - szparagowa foto
2
W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego pokrojone warzywa, po 2 minutach wrzucamy mrożony szpinak i ciągle mieszają przesmażamy wszystko przez 5 minut.
Krok 2 - Zupa krem szpinakowo - szparagowa foto
3
Następnie zalewamy litrem wody dodajemy sól i pieprz do smaku - gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie.
Krok 3 - Zupa krem szpinakowo - szparagowa foto
4
Zupę ściągamy z ognia, wlewamy do niej śmietanę i przekładamy odsączone szparagi (zostawiamy kilka sztuk do dekoracji), całość dokładnie rozdrabniamy za pomocą blendera na jednolity krem.
Krok 4 - Zupa krem szpinakowo - szparagowa foto
5
Przelewamy do miseczek, dekorujemy szparagami oraz szczypiorkiem
Krok 5 - Zupa krem szpinakowo - szparagowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natasza Edyta 28.05.2012 15:57
zielona smakowitość
suzana 08.02.2012 18:02
uwielbiam kremy
suzana 08.02.2012 18:02
uwielbiam kremy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak