Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1,5 kp
cebula 2 szt
mąka ok.3 szklanki
jajko 1
woda 1,5 szklanki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z pieczarkami

Cebulę obrać, pokroić w drobna kostkę, zeszklić na oleju. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do pieczarek i smażyć do odparowana wody. Wystudzić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z mąki, wody i jajka zagnieść ciasto, podzielić je na części i rozwałkować na cienkie placki, wykrajać kółeczka literatką, nakładać farsz pieczarkowy i zlepiać, tworząc uszka. Uszka wrzucac na wrzącą, osoloną wodę i gotować 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 15.01.2014 11:46
wspaniałe pierożki, aż ślinka mi pociekła.....
smakoszek 19.01.2013 21:51
bardzo lubię
Łukasz15 29.06.2012 20:12
Super
calliope 03.04.2012 09:59
świetne :)
Wafelek2601 01.04.2012 12:21
bardzo lubię takie uszka do barszczyku
dianix 21.02.2012 12:35
bardzo lubie, za to moj brat nie jada..nie lubi grzybow wcale jakichkolwiek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak