Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste schabowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dag
ser żółty 15 dag
jajko 1
czosnek marynowany
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste schabowe

Kroki postępowania

1
Schab kroimy na 2 centymetrowe plastry, następnie dość cienko rozbijamy i nacieramy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem po obu stronach mięsa. Czosnek włoski w oleju kroimy w cienkie plasterki i ściśle obok siebie układamy na całej powierzchni każdego z kawałków mięsa. Na 1 kotlet przypada około 5 ząbków czosnku.
Krok 1 - Puszyste schabowe foto
2
Ser ucieramy na wąskich oczkach, a następnie obficie posypujemy nim kotlety po stronie czosnku - dociskamy ręką
Krok 2 - Puszyste schabowe foto
3
Jajko należy rozbełtać i panierujemy w nim, a następnie w bułce tartej każdy kotlet. Na patelni rozgrzewamy olej..
Krok 3 - Puszyste schabowe foto
4
Na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach smażymy kotlety i gotowe. Aromatyczne i smaczne
Krok 4 - Puszyste schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 15.04.2012 11:44
Fantastyczne:)
BernadettaP 20.03.2012 10:56
Wyglądają niesamowicie i na pewno też tak smakują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak