Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg
mąka 0,5 kg
mleko 250 ml
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w cieście

Ja używam do tego przepisu filetu z pangi.
Mieszam wszystko : mąkę, mleko, przyprawy, jajko . Tak,żeby ciasto było gęste i żeby rozbić mąkę. Musi być ciasto jednej konsystencji. Rozgrzewamy olej na patelni. Maczamy rybkę i smażymy do zarumienienia! Szybko i smacznie! Ja podaje z frytkami i kapustą kiszoną;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 03.06.2012 14:54
mniam mniam
luki1984 03.06.2012 14:54
mniam mniam
ronald88 21.02.2012 09:41
supcio
jola1508 08.02.2012 12:46
też taką robię :)
jola1508 08.02.2012 12:46
też taką robię :)
jola1508 08.02.2012 12:46
też taką robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak