Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem wg Ilony

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
woda 100-150 ml
sól 1 łyżeczka
olej 1 łyżeczka
mięso 70 dag
cebula 3 sztuki
sól do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem wg Ilony

Mięso gotujemy do miękkości, następnie kroimy i przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy zeszkloną wcześniej na masełku cebulkę. Farsz doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól, olej i stopniowo gorącą wodę. Wyrabiamy ciasto. Następnie je rozwałkowujemy, wycinamy kółka, na które nakładamy farsz. Zlepiamy pierogi. Gotujemy je w garnku w lekko posolonej wodzie. Gdy wypłyną odcedzamy. Podajemy podsmażone na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.08.2012 18:37
bardzo lubię :)
adam1f 15.06.2012 08:42
dobre
Iwusia 08.02.2012 23:28
ale pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak