Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety z kuchni staropolskiej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza 1 szkl
ziemniaki 3 szt
cebula 2 szt
grzyby 6 szt
kapusta 15 dag
mąka 30 dag
mleko 2 szkl
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z kuchni staropolskiej

FARSZ cebulkę kroimy na kosteczkę i podsmażamy dodajemy grzyby kaszę ziemniaki zasmażaną kapustę i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do masy dodajemy jajko doprawimy wyrabiamy robimy z mleka mąki i jajka ciasto naleśnikowe na rozgrzany tłuszcz patelni nakładamy chochla cienkie placuszki i smażymy z obu stron farsz dajemy do środka naleśnika zlepiamy naleśnik i panierujemy smażymy z obu stron

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 07.02.2012 21:44
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak