Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowo paprykowe mielone

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 g
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbek
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
woda 50 ml
sól 1 łyżeczka
pieprz 3 szczypta
olej do smażenia
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowo paprykowe mielone

Mięso umyć, osuszyć i zmielić.
Cebulę, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub również pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać jajka, bułkę tartą, wodę i przyprawy i wyrobić masę.
Z masy formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju po około 4 minuty z każdej strony.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.02.2012 11:03
wspaniałe
ZEWA 10.02.2012 10:20
i zawsze można coś innego wykombinować
ZEWA 10.02.2012 10:20
i zawsze można coś innego wykombinować
Anna133 09.02.2012 20:00
ja też , są zupełnie inne w smaku :)
SmacznaPyza 07.02.2012 19:44
lubię takie mielone z różnymi dodatkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak