Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 5 dkg
śmietana 250 g
masło 2 łyżki
Wywar: 1 litr
cytryna 0,5 szt
żółtko jajek 2 szt
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Masło roztopić w rondlu, dodać mąkę zrobić zasmażkę. Do zasmażki dodać pół szklani śmietany i wywar, wymieszać, zagotować, odstawić. Pozostałą śmietanę rozrobić z żółtkami, dodać do zupy. Cytrynę , wyszorować, sparzyć, otrzeć skórkę z cytryny, dodać do zupy razem z sokiem wyciśniętym z cytryny. Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na sypko, dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak