Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLET Z RYŻU SERA I RYBY

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
woda 2,5 szklanki
ryba 200 gram
nac pietruszki 1 łyżka
jajko 3 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
ser żółty 150 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLET Z RYŻU SERA I RYBY

Ryż ugotować w wodzie na półsypko z łyżką tłuszczu. Ryż przestudzić, dodać ser, drobno posiekaną wędzoną rybę, nać pietruszki, jajka i trochę tłuszczu. Przyprawić solą i papryką. Całość dokładnie wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 23.03.2012 22:14
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak