Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KONFITURA Z JABŁEK Z ŻURAWINAMI I WANILIĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
wanilia 1 laska
Żurawiny przetarte przez sitko 2 szklanki
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: KONFITURA Z JABŁEK Z ŻURAWINAMI I WANILIĄ

Cukier zalać szklanką wody, dodać wanilię oraz żurawiny i zagotować. Do gotującego się syropu dodać pokrojone jabłka i gotować do miękkości. Gotowe owoce przełożyć do czystych, suchych słoików, szczelnie zakręcić. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 12.12.2012 20:34
jeszcze nigdy nie robiłam konfitur, ciekawy i łatwy przepis :)
Kasia36 12.12.2012 20:34
jeszcze nigdy nie robiłam konfitur, ciekawy i łatwy przepis :)
ziutula
ziutula 21.02.2012 08:22
coś dla mnie....jestem bardzo jabłkowa i do ciast i jako chutney do mięs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak