Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pszczółka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 5 SZT
proszek do pieczenia 1 ŁYŻECZKA
cukier 1 szkl
palma 1 kostka
mleko 4 łyżki
kakao 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pszczółka

Wykonanie Białka ubić na sztywno dodać cukier+żółtka+mąkę +ciepły roztopiony tłuszcz + kakao rozrobione w mleku i na koniec proszek Góra ciasta 1 k palmy 1 szklanka cukru 2 łyżki miodu 1 szklanka rodzynek 1 szklanka wiórek kokosowych] 25 dkg orzechów Wykonanie Wszystkie składniki włożyć do garnka , dokładnie wymieszać , nie gotować ale dobrz dobrze rozpuścić cukier .Ciasto podpiecz około 15 minut,następnie włożyć farsz i piec około 25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.06.2012 15:10
fajne
Margo1 09.06.2012 15:10
fajne
anoosia 08.02.2012 19:30
szkoda, ze nie ma zdjecia
eduszo
eduszo 07.02.2012 19:15
No tak pyszne.
krzysztof36 07.02.2012 18:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak