Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
kukurydza w puszce 1/2 puszki
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
ogórek kiszony 2 szt
jajko ugotowane na twardo 5 szt
pieczarki 30-40 dag
kapusta pekińska 1/2 szt
majonez 1 słoik
jogurt naturalny 1 szt
przyprawa do gyrosa 1 szt
olej do smażenia 4 łyżki
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z mięsem i pieczarkami

Wykonanie:
Wieprzowinę myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy dość obficie przyprawą i smażymy na rozgrzanym oleju, aż do miękkości. Studzimy.
Kukurydzę i fasolkę odsączamy na durszlaku.
Ogórki i jajka kroimy w kostkę.
Pieczarki kroimy na ćwiartki lub ósemki (jeśli są dość duże), solimy, obsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy.
Kapustę myjemy, kroimy.
Majonez kielecki mieszamy z jogurtem naturalnym w proporcjach 1/1.

Układamy w misce w następujący sposób:
mięso
kukurydza wymieszana z fasolą
ogórki kiszone
majonez z jogurtem
jajka
sól
majonez z jogurtem
pieczarki
majonez z jogurtem
kapusta pekińska


Życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 05.04.2013 20:14
bardzo pyszna
leonowie 15.03.2013 17:12
taką sałatkę robi często moja przyjaciółka i znika w kilka minut:)
mikrusiak 07.02.2012 19:22
robi wrażenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak