Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos babuni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 1 łyżka
angielska musztarda 1 łyżeczka
śmietana 12% 150 ml
ocet winny 2-3 krople
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos babuni

Mieszamy cukier z musztarda i śmietaną albo zagęszczonym mlekiem do momentu, aż się rozpuści. Dodajemy ocet, sól i pieprz do smaku. Przelewamy do słoika, który szczelnie zakręcamy. Możemy przechowywać sos w lodówce przez 2 tygodnie i używać go zamiast majonezu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 07.02.2012 18:50
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak