Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka tradycyjna jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka ugotowana 3-4 szt.
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
jabłko winne 1-2 szt.
por 1/2 szt.
ogórek kiszony 2-3 szt.
sól do smaku
majonez tradycyjny 4-5 łyżek
Musztarda sarepska Prymat 1-2 łyżki
ziemniaki ugotowane w mundurkach szt.
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tradycyjna jarzynowa

Jajka obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę. Marchew pokroić w kostkę. Dodać odsączone i opłukane w zimnej wodzie groszek oraz kukurydzę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników. Ziemniaki obrać, pokroić, dodac do sałatki. Ogórek również drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por umyć, posiekać. Składniki wymieszać. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Wymieszać. Schłodzić przed podaniem w lodówce ok. godziny. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak