Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane mięso z ziemniaczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
jajko 1 szt
ziemniaki ugotowane 450 g
śmietana 4 łyżki
keczup
natka pietruszki 3 łyżki
groszek konserwowy
pieprz do smaku
olej do smażenia
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane mięso z ziemniaczkami

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę . Dodajemy śmietanę i przyprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy.
Mięso mielone łączymy z jajkiem, natką pietruszki i musztardą .
W naczyniu do zapiekania lekko posmarowanego olejem wykładamy mase mięsną .
Polewamy po całej powierzchni keczupem.
Wykładamy groszek konserwowy tak by pokrył całą powierzchnie zapiekanki.
Nastepnie za pomocą szprycy wykładamy mase ziemniaczaną.
Wkładamy na 50 minut do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 26.08.2013 19:39
Lubię takie smaki :)
czekoladka_m 25.06.2013 11:47
Moja rodzinka bardzo lubi takie zapiekanki:)
Motorek 25.06.2013 08:56
extra zapiekaneczka
kate.500 08.06.2013 23:34
smaczne jedzonko
miki47 05.08.2012 15:11
pycha
traktorek 18.07.2012 19:49
apetyczne
Zoso 15.07.2012 23:03
smacznie wygląda
caroline1983 18.04.2012 21:59
pyszny obiadek
ben-ka 11.04.2012 13:03
dobre jedzonko:)
Jolanta40 22.03.2012 16:11
bardzo apetyczne
IZABELA29 15.02.2012 08:56
tak na prawde całą zjadł mój syn - przedszkolak ,tak mu smakowała...
anemon 10.02.2012 08:40
Zapiekanki to bardzo dobry pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak