Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona wytrawna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1-1,5 kg
cebula 2 szt.
sok jabłkowy 250 ml
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
olej 3 łyżki
miód 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona wytrawna

Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w cienkie piórka ew drobno, i szklimy na oleju. Dodajemy kapustę. Podlewamy sokiem oraz maggi. Dusimy na małym ogniu do miękkości (ok.godziny).Przed końcem duszenia,dodajemy ocet winny i miód. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dusimy na małym ogniu ok 30 minut,aby smaki połączyły się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 16.11.2012 13:55
specyficzna...ale smaczna :)
pajbek 13.11.2012 18:29
Ciekawy przepis, kapusty z miodem nie jadłam jeszcze :-). Najwyższy czas spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak