Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z cielęciną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 500 gram
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
ziemniaki 500 gram
jarzyny mrożone 600 gram
sól do smaku
piertuszka do smaku
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z cielęciną

Mięso pokroić na kawałeczki o grubości 1 cm. Obraną cebulę pokroić w kosteczkę. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć mięso i cebulę. Zalać bulionem i gotować pod przykryciem na słabym ogniu.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Jarzyny odmrozić, posiekać listki pietruszki.
Po 30 minutach dodać do gotującego wywaru ziemniaki i jarzyny. Doprawić solą i pieprzem.
Gotować jeszcze przez 15 minut. Na koniec posypać siekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.01.2014 08:24
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak