Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
pietruszka 1
marchewka 2
por
seler 1/2
cebula
pieprz
sól
śmietana 1/2 szklanki
mąka pszenna 1,5 łyżki
masło 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
curry 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z indyka

Skrzydełko z indyka bardzo dokładnie oczyszczamy , a następnie zalewamy wodą i gotujemy. Marchewkę, seler, pietruszkę obieramy i dobrze myjemy. Cebulę również obieramy. Por myjemy. Warzywa dodajemy do gotującego się skrzydełka z indyka i gotujemy razem do czasu, aż indyk zmięknie. Indyka wyciągamy z wody i obieramy mięso z kości. Mięso kroimy w kostkę o średniej wielkości. Wywar odcedzamy z warzyw i znowu dodajemy do niego pokrojone mięso z indyka. Na patelni rozpuszczamy masło, a w następnej kolejności dodajemy do niego mąkę. Dobrze mieszamy. Do zasmażki dodajemy do niego curry i ponownie dobrze mieszamy. Zasmażkę dodajemy do zupy. Do zupy dodajemy także śmietanę. Zupę z indyka doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 12.02.2012 09:27
mniam
pioge7 09.02.2012 19:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak