Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
cebula 1
skóra z boczku
kostka mięsna
Kucharek przyprawa do potraw
mąka 1 łyżka
smalec 1/2 łyżki
woda
koper
sól
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z koperkiem

Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy na 15 min. Do kapusty dodajemy wodę, umytą skórę z boczku, kostkę mięsną i kucharka. Wszystko to trzeba zagotować, następnie dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Smalec roztapiamy na patelni dodajemy mąkę i zarumieniamy. Następnie rozprowadzamy wodą i energicznie mieszamy. Przygotowaną zasmażkę dajemy do gotującej się kapusty mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 3 min. Odstawiamy dodajemy ocet i posiekany koper.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 19.07.2013 12:11
bardzo smaczna
ben-ka 06.04.2013 09:43
pychotka! lubię taką.
Łukasz15 09.11.2012 05:10
Bardzo lubię
Wacław 07.07.2012 10:00
uwielbiam,pycha !
RenataZ-et 19.03.2012 17:41
bardzo dobra
MAR3STA 12.02.2012 14:38
smaczna
luki1984 11.02.2012 15:44
ciekawy przepis...
luki1984 11.02.2012 15:44
ciekawy przepis...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak