Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapelusze w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
jaja 4
masło 5 łyżek
tymianek 1 łyżka
mąka 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapelusze w panierce

Pieczarki umyć i obrać. Odciąć nóżki od kapeluszów. Na patelni rozgrzać masło, dać przygotowane kapelusze i dusić pod przykryciem ok. 15 min. Grzyby wyciągnąć i ostudzić. Zimne grzybki posolić, oprószyć tymiankiem i delikatnie mąką. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Tłuszcz ponownie rozgrzać. Przygotowane kapelusze zanurzać w jajku i mące. I usmażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.03.2013 07:24
chętnie spróbuję
Łukasz15 14.12.2012 19:11
Świetne
RenataZ-et 22.09.2012 19:03
Bardzo takie lubię:)
IKrakowianka 22.05.2012 22:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak