Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowo-fasolowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 łyzki
mąka 2 łyżki
woda 1 szklanka
zalewa od fasoli z puszki 2/3 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
koncentray pomidorowy 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowo-fasolowy

Gdy wykorzystuję fasolę z puszki do sałatek, zostaje mi smaczna zalewa, którą można wykorzystać do sosów. W tym przepisie to zalewa od czerwonej fasoli.
Olej rozgrzewam na patelni, dodaję mąkę i mieszam. Wsypuję przyprawy, smażę razem do zrumienienia. Rozprowadzam zimną woda i zalewą z fasoli, mieszając, żeby nie było grudek. Dodaję koncentrat pomidorowy i sole do smaku.
Taki sos jest bardzo dobry do wegetariańskich dań z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 15.06.2013 21:48
Gospodarna z Ciebie dziewczyna,nawet zalewę potrafisz wykorzystać - brawo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak