Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita gruszkowa z goździkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1/2 kg
cukier
Goździki całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Granita gruszkowa z goździkami

Gruszki obieramy ,wycinamy gniazda nasienne . Kroimy na ćwiartki . Do rondelka wlewamy 2 szklanki wody gotujemy ,dodając ok 1/2 szklanki cukru .Mieszamy ,zeby cukier się rozpuściła .dodajemy kilka gożdzików .Wkładamy kawałki gruszek i gotujemy .Robimy jakby kompot .
Gdy gruszki będą miękkie studzimy cały kompot . Do zimnego dodajemy trochę soku z limonki mieszamy .Wyciągamy goździki .Następnie wszystko miksujemy blenderem .Wlewamy do plaskiego pojemnika i wkładamy do zamrazarki .Co ok godzinę wyciągamy i intensywnie mieszamy .Podajemy z gruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna186 07.02.2012 17:06
fajne
aginaa 07.02.2012 16:41
pyszna
jolita 07.02.2012 16:27
mniam
jolita 07.02.2012 16:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak