Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulaszowa zupka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina gulaszowa 0,5 kg
marchew 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 5 szt
śmietana 2 łyżeczki
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulaszowa zupka

ięso pokrój w średnią kostkę, przypraw solą pieprzem, obsmaż na oleju. Przełóż do garnka i zalej wodą, zagotuj. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i marchewkę pokrojoną w kostkę, ziemniaki, cebulę i paprykę. Kiedy warzywa będą prawie miękkie dodaj śmietanę koncentrat pomidorowy oraz zioła prowansalskie. Gotuj jeszcze 10 minut, ewentualnie dopraw do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.02.2013 13:12
pyszna a jak jeszcze pikantnie doprawiona to już moje smaki
Betka 23.04.2012 19:16
mniam:)
Robert10 04.03.2012 21:30
rewelacyjna jest ta zupka
Renata22 29.02.2012 17:12
bardzo lubie takie zupki, ta na pewno musi być smaczna
aacaac 23.02.2012 12:02
super
misia53 09.02.2012 14:17
teraz na zimne dni super....taka rozgrzewająca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak