Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do pierogów z MIĘTĄ

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 2 łyżeczka
mięta 5-7 dag
ziemniaki 60- 70 dag
pieprz 2,5 łyzeczki
cebula 2 sztuki
ser biały 25-30 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do pierogów z MIĘTĄ

Farsz do pierogów z mięta:

przyrządzamy go mianowicie w ten sposób:

1. Ugotowane ziemniaki, oczywiście takze obrane przed gotowaniem przepuszczamy przez maszynkę-2 razy.

2. Wrzucamy je do miski, dodajemy ser biały i przyprawy i MIĘTE (można dac więcej) mieszamy.

3. Cebule musimy zeszklić na patelni i dodac do farszu - wymieszac.

Mięta dodaje pierogom ciekawy smak, warto wyprobować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 18.12.2012 18:07
nawet i mi sie zdarza zrobic takie, sa dobre
berys18 27.07.2012 19:22
super farsz
cooleczka 03.04.2012 22:06
ciekawy :)
Renata22 28.03.2012 20:02
bardzo ciekawe polączenie ;)
Ewelina38 29.02.2012 18:24
ja również, a bardzo lubię miętę więc na pewno mi posmakuje
agabi
agabi 06.02.2012 22:54
nigdy nie jadłam takich pierogów, muszą być smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak