Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulowe ciasteczka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 7
margaryna 25 dag
ser biały 50 dag
mąka 50 dag
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: cebulowe ciasteczka

Cebule obieramy, myjemy pod ziemną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypały w oczy, a następnie kroimy w drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną cebulę. Cebulę możemy doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Ser biały dokładnie rozdrabniamy, a do sera dodajemy niewielką ilość soli. Do tego dodajemy również mąkę oraz rozdrobnioną margarynę. Składniki te dobrze mieszamy ze sobą i ugniatamy na ciasto. Ciasto rozwałkowujemy, a później wycinamy z niego koła za pomocą szklanki. Na każde wycięte koło nakładamy cebulowy farsz i zaklejamy dokładnie. Formę obkładamy papierem do pieczenia i układamy na niej ciasteczka. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 07.02.2012 09:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak