Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz pieczony z jajami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sandacz 1,5 kg
masło 10 dkg
mąka 25 dkg
jaja 5
jajko ugotowane na twardo 1
przyprawy
ryba 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz pieczony z jajami

Rybę osolić, dobrze przyprawić, wyjąć kość grzbietową i ości poprzeczne, nadziać farszem z innej ryby i zaszyć. Zrobić ciasto z mąki z jajami, obłożyć nim rybę, owinąć w słoninę, podlać masłem i wstawić do piekarnika. Kiedy się upiecze wlać odrobinę bulionu i trochę wina. Na koniec posypać siekanymi jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 05.06.2011 22:14
Na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak