Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka z kiełbaską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 100 gram
kiełbasa 4 laski
cebula 2 szt
papryka 1 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyz
olej
mąka pszenna
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
czosnek 2 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka z kiełbaską

Fasole namoczyć i pozostawić na 24 h i gotować w osolonej wodzie ok 1 godziny . Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć i pokroić w duże kosteczki . Kiełbasę pokroić na 4 kawałki . Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę z czosnkiem, włożyć paprykę oraz kiełbasę i smażyć 5 - 10 minut.
Zawartość patelni przełożyć do ugotowanej fasoli, dodać koncentrat pomidorowy i mąkę rozprowadzoną 1/4 szklanki wody. Dodajemy mielona paprykę sól i pieprz i jeszcze gotujemy 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 16.11.2012 21:36
dobre
maciek7 13.07.2012 20:59
pycha
IKrakowianka 07.02.2012 21:42
ja też bardzo lubię
RenataZ-et 07.02.2012 20:42
uwielbiam taką fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak