Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po góralsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
masło 2 łyżki
śmietanka 22% 4 łyżki
żółty ser 3 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po góralsku

Masło stopić na patelni, wlać śmietanę i zagotować. Wbić delikatnie jajka żeby żółtka pozostały w całości, dodać sól, pieprz ziołowy i posypać serem. Smażyć póki jajka się nie zetną. Podawać z razowym chlebem.
(2 porcje)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 18.03.2017 11:24
jajka w przepisie i jajka na zdjęciu, ale jakoś nie bardzo się zgadza z przepisem!
Ewa36 18.09.2012 20:45
super
Katarzyna47 17.08.2012 18:58
Pewno smaczne ale zdjęcie nie to.
Anna146 23.07.2011 18:46
a potem co? włożyć żółtko z powrotem do skorupki jajka? bo tak by do zdjęcia pasowało
Rique 20.04.2011 07:26
ciekawie, choć zdjęcie mnie trochę zmyliło.
berys18 16.03.2011 12:07
fajne
Joanna120 16.11.2010 13:25
jakaś odmiana
Barbara55 07.11.2010 15:52
ale jaja
rakow2
rakow2 02.11.2010 15:52
brawo dla górali
marta639 17.09.2010 15:21
Smaczne
MAŁGORZATA108 21.06.2010 22:00
Coś zdjęcie nie pasuje do przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak