Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z herbatników

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 200 gram
gorzka czekolada 1 tabliczka
mleczna czekolada 1 tabliczka
śmietana 30% 1 woreczek
żółtko jajek 6 szt
cukier puder 5 łyżek
polewa czekoladowa
orzechy włoskie
orzechy włoskie 0,5 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z herbatników

Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Ubić schłodzoną śmietanę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i połączyć z czekoladą. Dodać mielone orzechy i wymieszać. Stopniowo dodawać śmietanę i mieszać. Dno keksówki posmarować cienką warstwą masy i ułożyć herbatniki, po czym ponownie posmarować masą i ułożyć herbatniki - i tak aż do wyczerpania składników. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia odwrócić do góry dnem i wyłożyć na paterę. Dekorować polewą czekoladową i orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 01.06.2012 23:48
super
kate.500 14.05.2012 19:07
smaczna pokusa
Mariusz10 13.04.2012 11:24
super
paula99926 09.04.2012 17:59
apetyczne!
Izabela/bella81 30.03.2012 11:16
ciekawe
Dorian 28.03.2012 07:49
pychotka
rjustysia 25.03.2012 12:37
szybkie do zrobienia a w smaku rewelacyjne :)
Kas2 18.03.2012 14:42
świetny pomysł
romanrafal
romanrafal 08.03.2012 15:46
fajne
caralajna 09.02.2012 10:40
rewelacyjny! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak