Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukini

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 szt
pieczarki 10 szt
bulion 250 ml
sól i pieprz
cukinia 3 szt
szczypiorek 1 pęczek
kiełbasa 20 dag
cebula 2 szt
wędzony boczek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukini

Cukinię obrać, przekroić wydrążyć miąższ z nasionami, resztę pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w półplasterki. Cebulę obrać, posiekać. Boczek pokroić na plasterki, kiełbasę w kostkę. Do dużego garnka włożyć boczek, przesmażyć, dodać cebulę a na końcu pieczarki. Gdy woda z pieczarek odparuje, dodać cukinię, dusić 20 minut, podlewając co jakiś czas bulionem. Pomidory obrać ze skórki, wrzucić razem z kiełbasą do garnka, dusić pół godziny. Posypać warzywa solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak