Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz faszerwoany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wegorz 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1
cebula 2
pitruszka
masło 15 dkg
śmietana 20 ml
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz faszerwoany

Mięso węgorza przepuścić przez maszynkę z tartą bułką i podsmażoną cebulą i pietruszką. Doprawić to, dodać 2 żółtka, jedno białko, odrobinę śmietany i wymieszać. Masą tą obłożyć kość grzbietową węgorza, aby mial kształt całej ryby, osypać bułką tartą i piec w brytfanie. Na koniec zalać sosem z maki i masła, odrobiną bulionu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 31.08.2011 15:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak